Elon Musknak Tesla-részvényeket kellett eladnia

Elon Musknak Tesla-részvényeket kellett eladnia

Elon Musk 2019-ben (Fotó: Wikimedia/Steve Jurvetson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, a Tesla, a SpaceX és immár a Twitter tulajdonosa majdnem 20 millió darab, jelenleg majdnem 4 milliárd dollár értékű Tesla-részvénytől vált meg. Bár Must azt állítja, hogy a részvényeladás már korábban történt, és nincs köze a Twitter felvásárlásához, számos elemző szerint a Twitter kézpénzigénye kényszerítette ki a Tesla-részvények eladását.

A Twitter felvásárlása 44 milliárd dollárjába fájt Musknak, aki, miután állítása szerint szembesült azzal, hogy a Twitter-felhasználók jelentős része nem is ember, csak egy bot, hónapokon keresztül próbált kibújni a már aláírt vételi szerződés alól – sikertelenül. Így fizetnie kell.

Április óta – valószínűleg a Twitterrel összefüggésben – már majdnem 20 milliárd dollárnyi Tesla-részvénytől vált meg, bár még mindig van nagyjából 135 millió Tesla-részvénye. Az elektromos autókat gyártó cég nemrégiben jelentette be, hogy 21,45 milliárd dolláros bevétel mellett 3,3 milliárd dolláros nyereséget ért el a harmadik negyedévben. Ez azonban elmarad a Wall Street várakozásaitól, így egy nap alatt 4 százalékot esett a Tesla árfolyama. A cég értéke ebben az évben már 46 százalékot esett, így Musk összevagyona 200 milliárd dollár alatt van.

(Guardian)

Címkék: Elon Musk