Hasznos tudnivalók a hőszigetelő rendszerekről (x)

Hasznos tudnivalók a hőszigetelő rendszerekről (x)

A folyamatos klímaváltozás és az építkezések környezeti lábnyomának minimalizálására irányuló törekvések miatt a külső hőszigetelés alkalmazása ma már mondhatni szükséges és kötelező. Cikkünkben megosztunk néhány hasznos információt, melyet érdemes tudni ezzel kapcsolatban.

Energiamegtakarítás és költségcsökkentés

Az külső hőszigetelő rendszerekkel nagy energiamegtakarítást érhetünk el. Télen kevesebb fűtőanyagot használunk fel az épület fűtéséhez, nyáron pedig kevesebbet kell használni a légkondicionálót. Az épület üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek, az alkalmazás költsége pedig már a rendszer telepítése után néhány évvel gyorsan megtérül.

Szerezz be kiváló minőségű hőszigetelő anyagokat a Cemix weboldaláról, hogy minél több költséget megtakaríts, melyet fűtésre vagy hűtésre költenél!

Még mielőtt kiválasztanánk, melyik rendszert is alkalmazzuk majd hőszigetelés során, érdemes egy alapos felmérést tartani. A döntést befolyásolhatja ugyanis több különböző tényező az épület állapotától kezdve a várható környezeti hatásokig.

Hőszigetelési vastagság

A Thermosystem rendszerek segítségével többféle vastagságot is elérhetünk. Gyakori azonban, hogy a falazaton valami okból kifolyólag mégis egy vékonyabb hőszigetelést szükséges alkalmaznunk. Ilyen eset állhat fenn egy szűkös kültéri átjáró falainak szigetelése során.

Amennyiben az átjáró például 100 cm széles, a falait nem tudjuk 20-20 cm vastagra hőszigetelni, hiszen így igen kevés hely maradna az átjárásra. Az is megtörténhet, hogy a hőszigetelés miatt a telkünkön megengedett legnagyobb beépítési arányt is túllépjük. Ilyenkor a megoldást a grafitos alapú polisztirol hőszigetelés jelentheti, hiszen a tábla emelt hőszigetelő képessége ugyanolyan hatékony eredményt biztosít vékonyabb rétegben is.

További fontos szempontok

Mint minden építési, szerelési felújítási munkálat előtt, a hőszigetelést megelőzően is fontos felmérni az épület falazatának nedvességterhelését. Amennyiben a falazatot kívülről párazáró hőszigetelő rendszerrel látjuk el, a kifelé elpárolgó nedvesség a falazat belső felén fog kicsapódni.

Ennek megakadályozása érdekében a kifelé távozó pára útjáról is fontos gondoskodnunk. Ezt pedig speciális ásványgyapot alapú hőszigetelő rendszerrel tehetjük meg.

Családi házak esetében a polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek nyújthatnak gazdaságos és hatékony megoldást, melyek 30 cm-es vastagságig vásárolhatóak meg.

Böngészd végig a Cemix széles kínálatában elérhető minőségi építőanyagokat és az ahhoz tartozó hasznos kiegészítőket! Szerezz be mindent munkálataidhoz egy helyen, és élvezd a világszínvonalú termékek okozta gyönyörű és hasznos végeredményt!

Címkék: szigetelés