Hasznos tudnivalók a nyomtatott ragasztószalagok kapcsán (x)

Hasznos tudnivalók a nyomtatott ragasztószalagok kapcsán (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szenzációja az internet elterjedése volt a világon, ami mintegy lavinaként indított el különböző változásokat. Többek között például létrejöttek a webshopok, melyeknek köszönhetően széles körben népszerűvé vált az internetes rendelés.

Ez azonban egyúttal azt is jelentette, hogy - mivel a termékeket valamelyik futárcéggel el kell juttatni a vevőkhöz - a termékeket be kell csomagolni, és ahhoz, hogy a csomag kellőképpen stabil legyen, ragasztószalaggal is el kell látni.

Nyomtatott ragasztószalag, amin szerepel a cég neve, logója, sőt esetleg még a mottója is - ma már ezek a típusú szalagok is elérhetőek. Mielőtt persze a használatuk mellett döntünk mindenképpen érdemes utánajárni a legfontosabb tudnivalóknak. Ebben kívánunk segíteni a mai cikkünkben.

Miért lehet hasznos a nyomtatott ragasztószalag?

Manapság a cégek egyre inkább elkezdték felismerni a brandépítésben rejlő előnyöket, éppen ezért törekszenek arra, hogy a lehető legtöbb helyen megjelenjen a cégük neve, logója és akár a mottója is.

Pólók, tollak, naptárak, szórólapok - csak, hogy néhányat említsünk a sok közül. Ám ezek mellett akár a ragasztószalagok is alkalmasak lehetnek arra, hogy jól látható formában tartalmazzák ezeket az adatokat, ezzel növelve az adott cég brandjének ismertségét.

Itt most azokra a cégekre gondolunk elsősorban, melyek webshoppal is rendelkeznek, és sok megrendelést teljesítenek. Azzal, hogy a megrendelők egy nyomtatott ragasztószalaggal rögzített dobozban kapják kézhez a megvásárolt terméket, nő a bizalmuk a webáruház felé, és a brand ismerete is erősödik bennük.

Milyen fajtái vannak?

A nyomtatott ragasztószalagok többféle kivitelben is készülnek. Attól függően, hogy milyen anyagból készülnek. E tekintetben két kategóriára lehet osztani őket: vannak a PVC-ből, illetve a polipropilénből készülő típusok.

A PVC szalagok előnye, hogy olcsóbban hozzájuk lehet jutni, ugyanakkor megbízható rögzítést tesznek lehetővé. A polipropilénből előállított fajták viszont alkalmasak a nehezebb kartondobozok lezárására is.

Hogyan történik a rendelés?

Ha nyomtatott ragasztószalagot szeretnénk rendelni, akkor először is át kell küldenünk a szolgáltatónak a grafikát vektoros formátumban. Ez alapján a szakemberek elkészítik a látványtervet, amit nekünk jóvá kell hagynunk. Csak ezt követően kezdődik meg a nyomtatás a kért mennyiségben.

Bízunk benne, hogy ezek után már senkinek sem kérdés, hogy miért annyira hasznos a nyomtatott ragasztószalag, és miért éri meg a használata mellett dönteni. Vásárláskor csak egy dologra kell figyelni: olyan megbízható webshopból szerezzük be őket, mint amilyen például a WebMAX.

Ha ugyanis így teszünk, akkor garantáltan nem fogunk csalódni a végeredményben sem a dizájn, sem pedig a biztonság tekintetében. Éljünk a lehetőséggel, és használjuk ki a cég nevét, logóját tartalmazó ragasztószalagok előnyeit!