Így használd az autóhabosítót (x)

Így használd az autóhabosítót (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az autóhabosító eszközök jellemzően egy literes tartállyal rendelkeznek. Ezt azonban általában nem szükséges egy normál méretű négykerekű megtisztításához teletölteni. Jellemzően fél adag is bőséggel elegendőnek bizonyul. A bosszankodás elkerülése érdekében az első használatot megelőzően érdemes ellenőrizni azt, hogy precízen csatlakoztatásra került-e a felszívócső. Ha igen, akkor kezdődhet a munka!

Amit a szabályozók kapcsán tudni érdemes

A POLIRTECH.HU kínálatában megtalálható habosítók tetején van egy szabályozó, amellyel meg tudod adni azt, hogy mennyit szívjon fel az eszköz a tartályból. Bár elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy felcsavard a maximumra, nem feltétlenül ez a legcélravezetőbb döntés. Ha ugyanis a hab olyan kemény, hogy megáll a kocsin, akkor nem fogod elérni a kívánt hatást.

Az ideális állagú hab megáll egy időre a jármű felületén, majd szép lassan enged a gravitációnak és lecsúszik. E folyamat során a hab megragadja a kosz egy részét is, és lekerül a piszok az autóról.

Azt, hogy milyen szélesen áramoljon ki a hab, a habosító orr részén tudod beállítani. Vannak olyan gépek, amelyek esetében az is megadható, hogy milyen szögben álljon a fúvóka az orr részénél.

A tapasztalat sokat segít

Lehet, hogy elsőre nem fogsz tudni tökéletes állagú habot előállítani. Ne csüggedj azonban, ha ez történik veled is, hiszen idővel rá fogsz érezni a megfelelő beállításokra!

Válassz jó minőségű sampont, így nagyobb eséllyel fogsz elérni sikereket! Nem feltétlenül jársz jobban anyagilag, ha olcsóbbat vásárolsz, ezek ugyanis sok esetben gyengébb minőségűek is, és jóval több kell belőlük az ugyanolyan mértékű habzás eléréséhez, mint a drágábbakból.

Ez a trükk csodákra képes

Ha meleg vízzel töltöd meg a habosító tartályát, az jelentős mértékben segíti a habzást. Jó, ha a magasnyomású mosón is meleg vizet áramoltatsz át. Ha takarításról van szó, a meleg vízzel egyébként is eredményesebben lehet általában dolgozni.

Nem szabad azonban túlzásokba esni! A normál magasnyomású mosók általában nem képesek akármilyen forró vizet befogadni. Bőven elég, ha megmaradsz a 40-60 fok közötti tartományban, nem kell forráspont közeli hőmérsékletű vízzel dolgoznod!

Érdemes tudnod, hogy ha kemény a víz azon a településen, ahol laksz, akkor számolnod kell azzal, hogy a szelepek valószínűleg idő előtt el fognak tömődni a habosítóban. Megeshet, hogy mindent jól csinálsz, mégsem lesz kellően intenzív a habzás, ami ugyancsak a víz keménységének tudható be.

Erre ügyelj a tisztítás végeztével

Ha végeztél az autó megtisztításával, akkor gondoskodj arról, hogy a tartály alján ne maradjon autósampon! Ha ugyanis ez megtörténik, akkor el is tud tömődni a rendszer. Éppen ezért nem kell mindenképpen teletölteni a tartályt.

Jó döntés, ha miután már nem használnád a habosítót, öntesz egy kis vizet a tartályba, és azzal mégegyszer átjáratod az egész rendszert. Az autóhabosító nem egyszer használatos eszköz, ezért érdemes rászánni néhány percet arra, hogy úgy tedd el, hogy még legközelebb is a segítségedre tudjon lenni!