Júliusban sem tértek vissza a külföldi turisták

Júliusban sem tértek vissza a külföldi turisták

Hőség a Balatonnál (Fotó: Laci Molnár/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idei nyár forgalom tekintetében valamivel jobb volt a vendéglátóhelyek számára, mint a tavalyi, de a pandémia előtti, 2019-es nyárnál még mindig sokkal rosszab volt – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb számaiból. A szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 9,6 százalékkal nőtt a múlt év azonos hónapjához viszonyítva, de 36,1 százalékkal kevesebb volt a járvány kitörése előtti év, 2019 júliusához képest.

A legfájóbb veszteséget a külföldi vendégek számának drasztikus visszaesése jelenti. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de „csupán” 11,1 százalékkal maradt 2019 júliusitól. A külföldi vendégéjszakáké ezzel szemben 70 százalékkal csökkent 2019 azonos időszakához viszonyítva, míg a tavaly júliusi értékhez képest 16,2 százalékkal emelkedett. A legnépszerűbb üdülési célpont nem meglepő módon a Balaton volt idén júliusban.

(MTI)

Címkék: Balaton, vendéglátás, KSH