Kétszáz forint extra adót fizettetne az önkormányzat a Lupa-tónál strandolókkal

Kétszáz forint extra adót fizettetne az önkormányzat a Lupa-tónál strandolókkal

Lupa-tó (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden egyes belépőjegy után 200 forintot kell fizetni azoknak, akik a budakalászi tavakhoz mennek el – döntött az önkormányzat. Az erről beszámoló 444-nek Kóder György, a helyi önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának elnöke azt mondta: nem a Lupa Beach ellehetetlenítése a cél, de az infláció az önkormányzatot is érinti, a feladatok ellátásához szükséges kiegészítést kénytelenek saját forrásból, főleg adóbevételekből előteremteni.

Budakalászon két tó van: az Omszkiban tilos fürdeni, a Lupánál viszont 2016-ban nyitották meg a Lupa Beachet. Gerendai Károly, a strandot üzemeltető cég alapítója – a Sziget fesztivál társalapítója – az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta a hírportálnak: megkeresték az önkormányzatot, és bíznak abban, hogy lesz valamilyen előrelépés az ügyben.

A cég 2023-ra 80 ezer belépővel számol (a legforgalmasabb években megfordult ott 150-170 ezer vendég is), ez 200 forintos adóval 16 millió forint bevételt jelentene az önkormányzatnak.