Keveset keresnek, tüntetni készülnek a postások

Keveset keresnek, tüntetni készülnek a postások

A Magyar Posta épülete Héderváron (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Békés demonstrációt tartanak szombaton a postai dolgozókat képviselő érdekképviseletek a munkavállalók megbecsülése, szociális és gazdasági érdekvédelmében – tájékoztatták a Magyar Hangot a szervezők. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke úgy fogalmaz tájékoztatójában, hogy a „postánál az idei évre vonatkozó alapbérfejlesztés a mai napig elmaradt. Az alapbér fejlesztése helyett csupán egy újabb, alacsony összegű egyszeri kifizetést ajánlott a munkáltató az 5 évet meghaladó munkaviszonnyal rendelkezőknek. A Postánál a Volánbusztól, vagy a MÁV-tól eltérően továbbra is teljesen bizonytalan, hogy kapnak-e januárra visszamenően béremelést a dolgozók”– fogalmaz Pfeifer Tamás.

A négy postás szakszervezet 2020. július 18-án délelőtt 10 órakor gyülekezik a Batthyány téren, ahonnan a Vám utca 5-7-hez vonul, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája elé, ahol 11 órakor megkísérlik átadni petíciójukat.