Lakástakarékok: itt a határidő, hogy meddig lehet még szerződni

Lakástakarékok: itt a határidő, hogy meddig lehet még szerződni

Fotó: Unsplash/Norbert Levajcsics

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután kedden gyorsított eljárással megszavazta a parlament a törvényt, a mai az utolsó nap, amikor még lehet állami támogatással lakástakarék-szerződést kötni – tudta meg a szolgáltatóktól a Bank360 pénzügyi szakportálok.

Az OTP Lakástakarék hivatalos menetrendje szerint október 16. az utolsó nap, amikor még van lehetőség szerződni. A partneri szerződéskötés esetén a szerződés leadási határideje a szerződéskötést követő második munkanap, vagyis csütörtök. És a szerződés megkötését követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb október 31-ig kell megtenni az első befizetést.

Az Erste Lakástakarék menetrendje szerint a már aláírt, mai dátummal ellátott ajánlatokat legkésőbb péntekig kell eljuttatni a pénztárhoz.

A másik két pénztárhoz hasonlóan a Fundamenta Lakáskasszánál is csak a mai dátummal köthető új ajánlat, arra számítva, hogy Áder János köztársasági elnök még a mai napon aláírja a módosítást, amely így holnaptól lesz hatályos. A Fundamentánál az aláírt szerződések beküldésére 3 munkanap áll rendelkezésre. A Kamatbónusz és más akciók szintén addig maradnak, amíg az állami támogatás elérhető, utána kivezetésre kerülnek – értesült a Bank360.

Az egész javaslat egy nap alatt ment át a parlamenten. Hétfőn nyújtotta be Bánki Erik a javaslatot, kedd délelőtt pedig meg is szavazta a fidesz–KDNP-s többség.

Címkék: lakástakarék