Mennyire hasznosak a hatékonyságot javító alkalmazások? (x)

Mennyire hasznosak a hatékonyságot javító alkalmazások? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megéri-e céges szinten fókuszt helyezni a hatékonyságot javító alkalmazások használatára? Egyáltalán mi a titka annak, hogy a korszerű applikációk valódi hasznot hozzanak a szervezet számára?

A cikkben nemcsak ezeken a kérdéseken megyünk végig egyesével. Egyfajta plusz lépésként arra is ki fogunk térni, hogy egyéni szinten milyen szokásokkal lehet magasabb fokra kapcsolni a hatékonyságot.

Hogyan érdemes állni a hatékonyságot javító alkalmazásokhoz?

Ahogy mondani szokás, nem minden arany ami fénylik. Avagy a modern applikációk csakis akkor jelentenek tényleges hasznot, ha a mindennapi munkamenet egy-egy folyamatát tekintve segítik a hatékonyság növelését.

Mindez megvalósulhat átfogó szinten, mint például egy CRM szoftver esetében, de akár kisebb volumenben is. Kulcsfontosságú, hogy a manapság szinte töménytelen mennyiségű alkalmazásrengetegben ne vesszen el az ember.

A józan paraszti észnél, illetve a toll és papír segítségével történő elemzésnél hasznosabbat még úgysem sikerült kitalálni. Nulladik lépésként mindig azt kell feltérképezni, hogy a működés melyik szegmensében van szükség hatékonyságnövelésre.

Hogyan tudnak tényleges hasznot generálni a hatékonyságot javító alkalmazások?

A fentiek betartása mellett erősen ajánlott legfeljebb 3-ra korlátozni a napi listára felírt tennivalókat. Máskülönben könnyű elaprózódni, és ha nap végén meg nem oldott teendők sorát látja az ember, az könnyen alulmotiváltságot válthat ki.

Lényeges persze, hogy az eredményesség szempontjából mindig a TOP 3 legfontosabb feladat kerüljön fel. Még akkor is, ha ezek a teendők komplexek és problémamegoldást igényelnek. Sokszor elég egyetlen dominó, hogy a többi probléma is elháruljon.

Fontos továbbá, hogy ki kell iktatni a figyelemelterelő tényezőket. Úgy képtelenség fókuszáltan dolgozni, ha folyton jön egy értesítés, valaki kérdez tőlünk, közben pedig telefonhívásokat is meg kell válaszolnunk.

Még egy hasznos tipp a hatékonyság javításához

A tartós sikert elérni képes vállalkozók, irodai szakemberek és csúcsteljesítők egyik közös vonása, hogy speciális napindító rutint alakítanak ki maguknak. Vagyis minden munkanapot ugyanúgy kezdenek, amivel maximalizálják a produktivitás szintjét.

Reggelente nem emailek megválaszolására és jelentéktelen feladatokra célszerű pazarolni az értékes energiát. Jobban kifizetődő szokás arra a 2-3 TOP prioritást élvező feladatra koncentrálni, amit friss elmével nagyobb eséllyel teljesíthet az ember.

Persze a reggeli rituáléban helyet kaphat akár az önfejlesztés, a motiváció szinten tartása, vagy egyéb teljesítményfokozó szokás is. A dolog egyénfüggő, kísérletezni pedig szabad. Hisz ahogy sikerül rátalálni a nyerő receptre, onnantól turbó fokozatra lehet kapcsolni a hatékonyságot.