Mfor: Hernádi Zsolt esztergomi szállodájának vendégei ingyen mehetnek az önkormányzat élményfürdőjébe

Mfor: Hernádi Zsolt esztergomi szállodájának vendégei ingyen mehetnek az önkormányzat élményfürdőjébe

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol-csoport ünnepélyes kereskedésindító csengetésén és sajtótájékoztatóján a fővárosi Bank Centerben 2021. február 24-én: 25 éve jelentek meg a Mol-részvények a Budapesti Értéktőzsdén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszerre nyit július elsején a Mol-vezér cégének esztergomi szállodája és az önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő. A polgármester, Hernádi Ádám Hernádi Zsolt unokaöccse, a fürdőbe pedig nem kell kifizetniük a napijegyet a szállóvendégeknek – írja cikkében az Mfor.

A hírportál beszámolója szerint a Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergom honlapján azt írja: „Szállodánk szomszédságában áll a közkedvelt esztergomi Aquasziget Élményfürdő. A fürdő fedett élmény részlegből, kültéri strandból valamint wellness és beauty szekcióból áll. Szállóvendégeinknek ingyenes a belépés.”

– A közpénz-milliárdokból is épült új luxusszálloda és a fürdő együttműködésének érdekessége, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven – emlékezttet az Mfor. Korábban az Investor 2005 Kft. üzemeltette az élményfürdőt, de Hernádi Ádám polgármester tavaly nyáron megszüntette az önkormányzat és a cég közötti szerződést szeptember 30-i hatállyal. „Sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei, hiszen elég drága a fürdő. A felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint” – olvasható a portál cikkében.

Az Mfor arra is emlékeztet: „A szállodáról lapunk írta meg, hogy talán az első olyan luxusszálloda lesz, amely építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem térítendő közpénz-milliárdok fedezték. A 2,8 milliárd forintos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től. A Solva Property konkrétan a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap. A Gran Private Equity pedig Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége, a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.”