Mit csinál egy Junior Fullstack API fejlesztő? (x)

Mit csinál egy Junior Fullstack API fejlesztő? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vannak olyan szakmák, amelyekről egy kívülálló azt sem tudja, eszik-e vagy isszák. Ide tartozik a Junior Fullstack API fejlesztő képesítés is. Annyi biztos, hogy valamilyen informatikai dologról van szó, de hogy pontosan mit is csinálnak az e területen dolgozó szakemberek, kiderül a cikkünkből.

A Junior Fullstack API fejlesztő – közérthetően

A Junior Fullstack API fejlesztő egy olyan informatikus – webfejlesztő –, aki igazából mindenhez ért az adott területen. Ez az egyik legmagasabb végzettség, ami megszerezhető az informatika és távközlés ágazatban.

Aki szeretné megtanulni, annak a TanfolyamGURU.hu oldalán az online képzések között érdemes szétnéznie. Itt gyűjtötték össze azokat a felnőttképzési intézmények által indított tanfolyamokat, amelyekre lehet jelentkezni szerte az országban.

Az informatikai képzések jó része középfokú végzettséget igényel, de a Junior Fullstack API fejlesztő esetében előzetes tudásra is szükség van. Csak az iratkozhat be egy ilyen tanfolyamra, aki korábban már végzett Junior frontend fejlesztőként. (Ők azok, akik a kliens oldal felől el tudják végezni egy honlap elkészítését.)

A Junior Fullstack API fejlesztők ennél többre lesznek képesek: mind a backend (szerver oldali) fejlesztést, mind a szerverkonfigurációt és a kódfejlesztést megtanulják. Összegészében képesek átlátni a programozás folyamatát, a weboldalkészítést.

Hogyan lehet jelentkezni a képzésre?

Az OKJ megszűnését követően új szakképzési rendszer jött létre. Bárkinek lehetősége van beiratkoznia egy felnőttképzési intézménybe, aki szeretne egy új szakmát tanulni. Szerte az országban találsz képzőintézményeket, azonban jó tudni, hogy a legtöbb helyen az elméleti órák már online zajlanak.

Amennyiben nem tudod, hol kellene jelentkezned, a TanfolyamGURU.hu informatika és távközlés képzései között nézz szét, mert itt megtalálod, melyik városban indul tanfolyam. Olvasd el a részletes tájékoztatót minden esetben!

Ahogy írtuk, ennek a képzésnek vannak előfeltételei, így érdemes utánajárni, mi a teendő, ha neked még nincs Junior frontend fejlesztő végzettséged. A tanfolyamok önköltségesek, de diákhitel is igényelhető.

A vizsgáról néhány szó

Természetesen nem elég csak kitanulni a szakmát, a tanfolyam végén számonkérés is van. A felnőttképzési intézmény tanúsítványt fog kiállítani számodra, ezzel kell jelentkezni a vizsgaközpontba.

Itt független bizottság előtt kell számot adnod tudásodról. A megmérettetés 2 részből áll:
• Junior Fullstack API fejlesztési ismeretek írásbeli vizsga – ez 60 perc.
• Junior Fullstack API gyakorlati feladat – ez egy vizsgaremekből és egy programozási feladatból áll.

Mi az a vizsgaremek? Egy fullstack webes alkalmazást kell elkészíteni, mindezt tesztekkel lefedve, konténerizálva. Fontos, hogy ezt 7 nappal a vizsga előtt el kell juttatni a bizottságnak. Az a jó, ha valóélet-beli igényeket elégít ki a fejlesztett alkalmazás.

Ha szeretnél egy jól fizető szakmát, akkor érdemes lehet nekivágni a feladatnak, és kb. 1 év alatt meg is lehet szerezni a szakképesítést.