Százmilliárdos hitelkeretszerződést írt alá egy kínai bankkal az MVM Zrt.

Százmilliárdos hitelkeretszerződést írt alá egy kínai bankkal az MVM Zrt.

Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond az 52. Nemzetközi Gázkonferencia megnyitóján Siófokon, a Hotel Azúrban 2022. szeptember 27-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MVM Zrt. és az ICBC Austria 250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú, közép-lejáratú hitelkeretszerződést írt alá, ezzel az MVM-csoport újabb lépést tett pénzügyi stabilitásának fenntartásáért – írja az MTI a társaság közleményére hivatkozva.

Az MVM magyarázata szerint a mostani lépés része annak a szerteágazó biztonsági hálónak, amely garantálja az ellátásbiztonságot. Emellett alátámasztja a hitelpiacoknak az MVM-csoport hosszú távú kilátásaiba vetett bizalmát.

Az ICBC eszközállománya és piaci tőkeértéke alapján Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézete, amely kiemelkedő kompetenciákkal rendelkezik mind az ipari és a kereskedelmi szektorban, így jól illeszkedik az MVM-csoport finanszírozó partnerei közé.

Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a közleményben úgy fogalmazott, a felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak, amelyekkel tovább tudják együttműködésüket erősíteni.