Szerdától jóval olcsóbban tankolhatunk

Szerdától jóval olcsóbban tankolhatunk

Benzinkút (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább folytatódik az üzemanyagok árának esése: a Holtankoljak.net információi szerint szerdán a benzin esetében bruttó 10 forinttal, a gázolajnál 25 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár. Szerdától várhatóan egy liter 95-ös benzinért átlagosan 612 forintot kell fizetnie az autósoknak, míg a dízel ára 643 forint körül lesz. A töltőállomások árai között jelentősebb eltérések is lehetnek.

Az üzemanyagok ára az ársapka december 7-i kivezetése óta nem volt ilyen alacsony szinten. A 480 forintos hatósági ár megszűnésével a benzin 630, a gázolaj 700 forint közelében kezdett, majd a következő hetekben emelkedésnek indult. Fordulat január közepén állt be, azóta az árak folyamatosan mérséklődnek.

Országszerte a különféle benzinkutak áraiban természetesen vannak eltérések, ezek jelentősek is lehetnek. A tapasztalatok szerint a legdrágább az autópályák mellett tankolni.

Címkék: üzemanyag, dízel, Benzin