Távmunkára bárhonnan alkalmazhatunk munkavállalókat! (x)

Távmunkára bárhonnan alkalmazhatunk munkavállalókat! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A távmunka ma már sokkal elterjedtebb, mint gondolnánk. Számos olyan munkakör van az internetnek köszönhetően, mely online is elvégezhető, nem szükséges hozzá a személyes jelenlét. És ez a toborzást is befolyásolja, ugyanis már nem csak helyben tudunk munkavállalók után kutatni.

Távmunkában bárhonnan dolgozhatnak a munkavállalóink

Amikor egy cég távmunkában szeretne alkalmazni valakit, akkor kinyílik számukra a világ. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem csak a székhely vonzáskörzetében tudunk gondolkodni, bárki jelentkezhet, nem kell, hogy közel legyen a cégünkhöz.

Épp ezért érdemes olyan állásportálokkal felvenni a kapcsolatot, mint amilyenek az ItNaV egész országot lefedő állásoldalai. Itt tudjuk velük felvenni a kapcsolatot: http://itnav.hu/allasoldalak/kapcsolat/.

Ők nagyon jól felépített honlapstruktúrával rendelkeznek. Minden jelentősebb településnek saját állásportált hoztak létre, melyek tökéletesen vannak elnevezve ahhoz, hogy mindenki azonnal megtalálja őket.

Egyre népszerűbb a távmunka és a home office

Ma már számos olyan terület van, ahol online, távmunkában elvégezhető feladatok várnak a dolgozókra. Egy teljes vállalkozói közösség is kiépült ezen a területen, méghozzá a virtuális asszisztenseké.

De sokan munkavállalóként is szeretnének ilyen állást találni, mert egyre többek számára vonzóak az otthonról végezhető feladatok. A technológiai fejlődés, az internet sebességének növekedése is előremozdította ezt a munkavállalási módot.

Erre már csak egy újabb lapát volt az, hogy a koronavírus járvány ideje alatt rengetegen kényszerültek home office-ba, és ez nagyon sokaknak megtetszett. Ma már rengeteg munkavállaló keres eleve úgy állást, hogy legyen legalább részben home office lehetőség.

A távmunka előnyei

Óriási előnye, hogy a dolgozók azt érzik, sokkal jobban beoszthatják a munkaidejüket, mint egy irodában. Még akkor is, ha így is azonos időmennyiséget töltenek a feladataik elvégzésével. Sok idő spórolható meg így az ingázás kiiktatása által, ez pedig jelentősen tudja csökkenteni a stresszt egy munkavállalónál.

Emellett a legtöbben azt jelzik vissza, hogy így sokkal könnyebben tudják megtartani a megfelelő egyensúlyt a munka és a magánélet között.

A távmunka nehézségei

A legnagyobb a kommunikáció, ez biztos! A személyes interakciók száma jelentősen lecsökkenhet, ami ha nem figyelnek oda, akár rossz hatással is lehet a dolgozókra.

Emellett az is nehézkes lehet, hogy az elején megbízzunk a munkavállalóban, pedig ez az alapja ennek az egésznek. Nem lesz szem előtt egész nap, sőt igazából csak meetingek esetén, ha online kapcsolaton keresztül és kamerával ülünk össze.

Minden nehézsége ellenére is sokkal több a pozitív dolog, ami mellette szól, épp ezért érdemes alkalmazni. Ráadásul így valóban nagyobb területről (gyakorlatilag bárhonnan) bevonzhatjuk a kiváló munkaerőt!