Tovább nőtt az államadósság

Tovább nőtt az államadósság

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első negyedév végi 77,3 százalékról 77,5 százalékra emelkedett az államháztartás GDP-arányos bruttó adóssága – derül ki az MNB által közölt előzetes pénzügyi számlákból. Ezzel még messzebb kerültünk a tavaly év végi 76,6%-tól, lesz mit ledolgozni a második félévben – írja a Portfolio.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a koronavírus-válság idején elért 80 százalékos szintet átmeneti visszaesést követően ismét közelíteni kezdi az ország eladósodottsága, ami nem jó jel, hiszen amúgy is igen kitett az ország a világgazdaság hatásainak. És miután egyelőre az uniós pénzek hiánya miatt a pénzpiacokról kell finanszírozni az országot, más hatások mellett az eladósodottság növekedése is nehezíti a kedvező kamatozású hitelek elérését.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.