Újabb gazdasági mentőcsomag elemeiről tárgyalhatnak

Újabb gazdasági mentőcsomag elemeiről tárgyalhatnak

Gazdaságvédelmi operatív törzs: Varga Mihály pénzügyminiszter, mögötte Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke (b), Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke (b2), Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár (j2) és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke (j) (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban újra összeül a gazdaságvédelmi operatív törzs – írja a Magyar Nemzet. Információik szerint a grémium elé kerülhetnek azok a tervek is, amelyek az újabb állami gazdasági mentőcsomag részei lehetnek. Ennél konkrétabbat azonban a lap nem írt.

A gazdaságvédelmi operatív törzs júniusban alakult meg és Varga Mihály pénzügyminiszter vezeti. Eddig olyan kérdéseket tárgyalt, mint például az államilag kamattámogatott hitelkonstrukció létrehozása a turisztikai szektor kis-, közepes és nagyvállalatainak, vagy éppen különféle adóügyi témák. A got rövidítéssel illetett grémium azt a kormányzati célt szolgálja, mely szerint a magyar gazdaságnak a mostani, válságos időszakban sem szabad letérnie a növekedési pályájáról.