Lázár János 40 embere segíthet majd a szerbiai választásokon

Lázár János 40 embere segíthet majd a szerbiai választásokon

Lázár János építési és közlekedési miniszter az Építési és Közlekedési Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közös sajtótájékoztatóján a Mercure Buda Castle Hill Hotelben 2023. november 23-án. (MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Választókerületének kampányaktivistáival segíti a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ) és végső soron Aleksandar Vučić kampányát Lázár János építési és közlekedési miniszter – derül ki a 444 cikkéből.

Szerbiában december 17-én tartanak előrehozott parlamenti választást, viszonzásul pedig a 2024-es magyarországi önkormányzati és európai parlamenti választáson a VMSZ aktivistái fognak feltűnni – írja a portál. Mindez akkor derült ki, amikor Lázár János kedden felavatta a Szeged-Szabadka vasútvonalat, s ennek keretében találkozott Palicson a VMSZ tagjaival. Itt egy pohárköszöntőt is mondott velük. „Jól kitoltam magukkal, hogy ilyen korán kellett jönnöm” - fogalmazott azon a videón, amelyet a VMSZ aktivistáival való beszélgetéséről tett ki a Szabad Magyar Szó. Lázár szavait derültség fogadta, volt aki azt mondta: „Szívesen jöttünk.”

A Subotica.info, a köztársasági elnök, Aleksandar Vučić-féle Szerb Haladó Párthoz köthető újság munkatársa is kitett egy videót az eseményről. A magyar miniszter egy rövid beszéd után pálinkával koccintott az aktivistákkal és Pásztor Bálinttal, a VMSZ október 30-án elhunyt elnökének, Pásztor Istvánnak a fiával. A jelenlegi ügyvezető elnök apját követheti a párt élén. A videóban Lázár elmondta: jövő héten negyvenen jönnek a választókerületéből segíteni a vajdasági magyaroknak. „Meg kell őket terhelni, meg kell őket dolgoztatni, mert otthon el vannak kényelmesedve” – mondta a miniszter, mire Pásztor Bálint hozzáfűzte, „jövünk hozzátok mi is jövő tavasszal”.

A december 17-i szerbiai választáson Vučić pártja ellen összefogva indul a baloldali-liberális ellenzék. A VMSZ 2014 óta a szerb kormánykoalíció tagja: a kisebbségi párt Vučić lojális szövetségesének számít. Lázár az eligazítás során azt is elmondta, hogy „a [Pásztor] Bálintra leadott szavazat a mostani [szerb] kormányra leadott szavazat”.