Nem tarthatják meg azt a beszélgetést a gombaszögi táborban, amelyre Magyar Péter is ment volna

Nem tarthatják meg azt a beszélgetést a gombaszögi táborban, amelyre Magyar Péter is ment volna

Magyar Péter a Rendszerváltás - Új korszak kezdődik című rendezvényén (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem engedélyezik a szervezők Magyar Péter pódiumbeszélgetését a felvidéki Gombaszögi Nyári Táborban – írta meg a Paraméter hétfőn. 

A lap szerint a Tisza Párt alelnökét, egyben EP-képviselőjét az Új Szó hívta meg, hogy Magyar Péter az újság szerkesztőjével, Czímer Gáborral beszélgessen, illetve Grendel Gáborral, aki a szlovák parlament képviselője a Szlovákia (Slovensko) párt színeiben. Témaként az ellenzék előtt álló lehetőségeket jelölték meg, azt, hogy milyen politikai eszközök állnak rendelkezésükre Szlovákiában és Magyarországon. Ugyanakkor Czímer azt nyilatkozta a Paraméternek, hogy bár mindkét fél elfogadta a meghívásukat, „de a tábor szervezői nem találták jónak ezt a párosítást”. Ehelyett azt várták volna, hogy Magyar Orbán Viktor kormányfővel vagy esetleg Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével vitázzon, mondván a Tisza Párt alelnöke és Grendel nem „azonos fajsúlyú” politikusok. Az Új Szó egyébként kereste is Deutsch Tamást, aki azt mondta, már részt vesz a tábor egy másik beszélgetésén, és nincs ideje egy másodikra is.

Nászaly Gábor, a tábor főszervezője elismerte a Paraméternek, hogy nem hagyták jóvá a beszélgetést Magyar Péterrel és Grendel Gáborral, de leszögezte: „azt soha nem mondtuk, hogy Magyar Pétert vagy Grendel Gábort nem látnánk szívesen a táborban”. – Magyar Péter európai parlamenti képviselő, mi ehhez mérten javasoltuk, hogy kerüljön mellé egy másik EP-képviselő, a legjobb, hogyha egy fideszes képviselő, hiszen Magyar Péter ellenpontja a Fidesz” – fejtette ki Naszály, aki azt is állította, több javaslatuk is volt, „de az Új Szó mindenre azt válaszolta, hogy vagy Magyar Péter és Grendel Gábor, vagy semmi.

Címkék: Magyar Péter