Szijjártó Péter: Az ukrán elnöki hivatal vezetőjével áttekintettük a kárpátaljai magyar közösség helyzetét

Szijjártó Péter: Az ukrán elnöki hivatal vezetőjével áttekintettük a kárpátaljai magyar közösség helyzetét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (b-j) sajtótájékoztatót tart megbeszélésük után Ungváron 2024. január 29-én (Fotó: MTI/Nemes János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden újra telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével – számolt be a közösségi oldalán róla maga a magyar tárcavezető. A megbeszélés keretében áttekintették a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogainak helyzetét. Szijjártó azt írta, az ungvári találkozójukon elhatározott közös munka folyamatban van, az akkor létrehozott közös munkacsoport újabb online tárgyalására csütörtökön kerül sor, amelyen reményei szerint előrehaladást tudnak elérni.

A magyar diplomácia vezetője beszámolt arról is: áttekintették az ukrán-magyar határon zajló infrastrukturális fejlesztéseket. „Megállapítottuk, hogy azok jó ütemben haladnak ugyan, de határozottan szükséges a felgyorsításuk a rendkívül hosszú várakozási idők miatt kialakult méltatlan helyzetek felszámolása érdekében” – tette hozzá. Az MTI által is idézett Szijjártó Facebook-oldalán az is olvasható: szerdán megbeszélést folytat Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel a NATO külügyminiszteri tanácsülés keretében.