A magunk útján – Magyar Hang-ajánló

A magunk útján – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap 2018. augusztus 24-30.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 15. száma jelenik meg augusztus 24-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

– „Élőnek vagy halottnak a születésnapját ünnepeljük? Mitől élő vagy halott egy újság? A hagyományai éltetik? Netán attól él, hogy nevében, de igazi hagyományaitól merőben idegen tartalommal feltámasztják? A kérdéseket a rohanó idő kényszeríti ki belőlünk.” Így kezdi az épp 80 éve, 1938. augusztus 25-én alapított Magyar Nemzetről szóló esszéjét Pethő Tibor.

– Hivatalosan is párttá alakult a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom. Úgy tűnik: inkább a politikai jobb szélről szereznének szavazókat – terveik szerint például azokat szólítanák meg, akiket a néppártosodás meghirdetése után veszített el a Jobbik. Meglehet persze, hogy a radikálisok jelentős része jó ideje már a Fidesz táborát erősíti. Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét kérdeztük.

– A háziorvosoktól vesznek el pénzt halottszállításra.

– Nagyot álmodtak az Avas elé. Egyszerű irodaháznál jóval nagyobb a tét: a Hell tulajdonosának beruházása rajzolja meg Miskolc 60 éve várt főterének arcát – az önkormányzat asszisztálásával, a lakosokat és helyi építészszakmát kihagyva.

– Ungváry Krisztián történész Nagy Imre eltüntetéséről, a „Nemzeti Felejtés Rendszeréről”, a jobboldali értelmiség belső villongásairól és a politikai ambíciókról. Interjú.

– Mi az a sátorlé és mit csináltak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a Sziget Fesztivál területén annak befejezése után egy nappal? Ez is kiderül riportunkból.

– Ötven éve háromszázezer katona zúzta szét a prágai reményt. A szovjet blokk nem hagyhatta Csehszlovákia demokratikus változtatási kísérletét.

– Az erő pozíciójából tárgyal a Fehér Ház. A macsó milliárdos szemléletével közelít Trump az átalakuló világhoz.

– Az ország, ahol életek múlnak a genderen.

– Az autózás vége. A holland főváros megtelt, valakit muszáj kiszorítani a közterületekről.

– Az enyészeté lehet a színészlegenda villája. Évek óta üresen áll Gobbi Hilda visegrádi nyaralója, a színházak a vagyonkezelőre mutogatnak, az állam hallgat.

– A Városliget Zrt. munkatársainak közpénzből tett tanulmányútjaira voltunk kíváncsiak, meglepő választ kaptunk. Vagy több kirándulást szerveznek, mint egy utazási iroda, vagy egyszerűen csak titkolóznak.

– A nagynéni magyar lett, mi meg szovjetek. Látogatás Kárpátalján.

– Verrasztó Dávid: úszás és kávézó. A harmadik Eb-aranyát megszerző sportoló egyszerre készül a civil életre és az olimpiára. Interjú.

– Soha nem látott gödörben van az amatőr ökölvívás, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság – a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetségben évek óta tapasztalható áldatlan állapotok miatt – fontolgatja, hogy 2020-ban a tokiói olimpián már nem indítanak bokszolókat.

Publicisztika: Ugró Miklós: Igaza volt, Elnök Úr; Torkos Matild: Színjátszóhely lett a parlament; Dévényi István: Szent Labre Benedek siratja Magyarországot; Szerető Szabolcs: Egy forradalmi felvetés; Gerencsér György: Antall József legrosszabb tanítványa; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései (12. rész); Puzsér Róbert: A tények és a lényeg; Marabu karikatúrája.

És még sok érdekes olvasmány!

Keresse a lapot augusztus 24-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Címkék: Magyar Hang, ajánló