Holoda Attila: Az oroszok hosszú távon ráfaragnak a drága gázzal

Holoda Attila: Az oroszok hosszú távon ráfaragnak a drága gázzal

Holoda Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang podcastjának friss adásában Holoda Attilával, korábbi energetikáért felelős helyettes
államtitkárral, energetikai szakértővel beszélgettünk; többek között arról is kérdeztük, mikor érkeznek az első „fájdalmas” rezsiszámlák?

A szakember a műsorban kijelentette, hogy 15-20% alá szükséges leszorítani az orosz gáz arányát Európában ahhoz, hogy egy Putyin típusú vezető soha többet ne tudja zsarolni Európát. Holoda szerint nem az Orbán-kormány módszerével kellett volna a rezsicsökkentést megszüntetni, illetve szűkíteni, hanem különbséget kellett volna tenni a lakosság és ipari fogyasztók között, és az utóbbiak között is többsávos rezsitámogatásra lett volna / lenne szükség.

Ezen felül még azt is megtudhattuk, hogy míg meg nem fürdik olajban, addig nem olajmérnök az olajmérnök. Az energetikai szakember további  praktikus ötleteket is megosztott a hallgatókkal a téli időszakra a beszélgetésben.

A teljes adást péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang Youtube-, Apple Podcasts- vagy Spotify-csatornáján. Néhány erős mondat Holoda Attilától az adásból:

• „Az orosz technológiai fejlődés 30-40 évet fog visszaesni.”
• „Biztos vagyok benne, hogy le fog kerülni a benzinársapka.”
• „Bizonyos kör részére meg lehetett volna hagyni a rezsicsökkentést.”
• „Európában mindenütt van rezsicsökkentés.”

A műsor kedvcsináló előzetesét itt tudják meghallgatni:

A Gulyáságyú állandó rovatában, a Desszert©-ben Holoda Attila válaszolt a műsor korábbi vendége, Márki-Zay Péter által neki feltett kérdésre, és ő is kérdezhetett a következő heti vendégünktől.

Ajánljuk a műsor Facebook-oldalát: http://facebook.com/gulyasagyupodcast