Titkos éjjeli mise Leningrádban – Időgép-ajánló

Titkos éjjeli mise Leningrádban – Időgép-ajánló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a hónap első hete, akkor Időgép, a Magyar Hang történelmi melléklete! Keresse friss számunkban!

Fagy apó és „mesebeli Jézuska”

A szocializmusban a Szovjetunió tag- és csatlós államaiban is történtek kísérletek a keresztény ünnepek – Mikulás és karácsony – átalakítására. Felemás sikerrel: volt, ahol teljesen elterjedt a fenyőünnep, Leningrádban viszont aki szeretett volna, még a hetvenes évek végén is eljuthatott titkos éjféli misére.

Horthy Miklós az alternatív valóságban
Kritikánk Ungváry Krisztián Kiugrás a történelemből című kötetéről: recenzensünkben vegyes érzelmek alakultak ki a történész új könyvét olvasva.

Külön világok
1931 és 1973 – két fénykép, két szilveszter négy évtized eltéréssel, a közös bennük Németh László, aki írótársaival közösen búcsúztatta lakásán az óévet, illetve Illyés Gyula, aki mindkét alkalommal ott ünnepelt.

Egy kép anatómiája
Negyven évvel ezelőtt, 1972 novemberében ért véget az amerikai szárazföldi részvétel a vietnami háborúban. De vajon helytállóak-e a máig élő sztorik a veszteségek mértékéről, a frontra küldött katonák bőrszín szerinti szelektálásáról? És: mi tudott a „Huey”, az amerikaiak legendás harci helikoptere?

Musicalrevízió
Lesz, lesz, lesz – A legszebb 12 magyar irredenta dal címmel jelent meg cédé, melyen többek között Varga Miklós, Kalapács József, Szacsvay László, vagy éppen Kardos-Horváth János énekel jól ismert, a két háború között népszerű revizionista nótákat – mai hangszerelésben. Kritikánk.

 

Címkék: Időgép