Tömeges erőszakhullám és kis magyar inflációtörténet – Újra itt az Időgép

Tömeges erőszakhullám és kis magyar inflációtörténet – Újra itt az Időgép

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra eltelt egy hónap, ismét megjelent a Magyar Hang havonta jelentkező történelmi melléklete, az Időgép! Plusz négy oldalon a pénteken megjelent lapban.

Hetvenöt éve, 1946. augusztus elsején vezették be a forintot. Hogyan lépett a pengő helyére, miért vesztett 2016-ig átlagban 7 százalékot az értékéből, mikor vált végre-valahára konvertibilissé? Kis pénz- és inflációtörténet címszavakban Pethő Tibortól.

Tömeges erőszakhullám söpört végig 1945–46-ban a magyar vidéken éppúgy, mint más környező országokban. Az áldozatok jelentős részét ráadásul a holokausztot épp csak túlélő zsidók képzeték. De milyen más okai lehettek az erőszaknak, ha nem csak az antiszemitizmus? A Forradalom a hátsó udvarban címmel idén megjelent könyv szerzőjével, Apor Péterrel beszélgetett Lakner Dávid.

Harmincöt évvel ezelőtt volt a román labdarúgás eddigi legfényesebb pillanata: a bukaresti Steaua labdarúgócsapatának BEK-győzelmét idézzük fel.

Talált tárgy rovatunkban arról hozunk tippeket, télen hogyan hasznosíthatjuk a ventilátorunkat.

Egy kép anatómiája: egy 1960. augusztus 20-i képet elemzünk.

IDŐGÉP – Titkok, történetek, tanulságok a XX. századból. Keresse az augusztus 6-án megjelent Magyar Hangban!

Címkék: történelem