Ujhelyi István: „Az ellenzéki tortaszeletelés borzasztó”

Ujhelyi István: „Az ellenzéki tortaszeletelés borzasztó”

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP elnökjelöltségétől nemrég visszalépett Ujhelyi István európai parlamenti képviselőt látta vendégül Gulyás Balázs műsorvezető a Magyar Hang podcastjában, a Gulyáságyúban. Az adást péntek estétől hallgathatják meg a Magyar Hang Youtube-csatornáján.

Erős mondatok Ujhelyitől a beszélgetésből:

• „Csalódott fideszesek? Az MZP meg még száz ember.”
• „Mostantól az Esély-körökre fogok koncentrálni 100 százalékkal.”
• „A következő 15-20 évre kell tervezni.”
• „Az ellenzéki tortaszeletelés borzasztó.” 
• „A Fidesz bázisa volt MSZP-, meg Jobbik-szavazókkal is bővült.”
• „Rólam soha nem mondták, hogy valakinek a táskahordója volnék.”

Az MSZP egyetlen EP-képviselője podcastunkban elmondta, hogy miután kiszorította a párt többi vezetője, és így végül nem indult az elnökségért, felmerült benne, hogy lemond a képviselőségről is. Ujhelyi nem tagadja, hogy a polgári köröket másolja az általa kitalált Esély-körökkel. Nem csak arról beszél, hogy mit csinált rosszul az ellenzék, de konkrét receptet is ad, h mit kellene tenniük mostantól. És a végére még egy provokatív kérdés is belefért Donáth Annának, aki a Gulyáságyú következő adásában lesz Gulyás Balázs vendége.

Az adást péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang felületein.

A Gulyáságyú kedvcsináló előzetesét itt tudja meghallgatni: