Hollik legalább még kitörölte…

Hollik legalább még kitörölte…

Németh Szilárd (Forrás: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

…mármint azt a 2018-as posztját, amiben arról értekezett, hogy az akkori futball-világbajnokság döntőjét egy „bevándorlóország” és egy „nemzeti identitására büszke, keresztény ország” vívja. Bezzeg Németh Szilárd örvendező posztja arról, hogy 2022-ben Argentína, egy „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”, még mindig olvasható. Pedig kapja érte az ívet ő is, még az argentin nagykövettől is, de ez ma már a kormányoldalon erény, nem pedig kitörlendő vadhajtás, mint négy éve. Az is nyilvánvaló, hogy az Orbán-pártok kommunikációs gurujai által valamiféle külvárosi pacalpusztító verőemberré maszkírozott alelnöke mindezt identitáspolitikai gumicsontként dobta be. 

Az már sokkal érdekesebb, hogy miért is működik ez a gumicsont. Pontosan azért, amiért Orbán Viktor elutasítóan beszél a „kevert fajokról” vagy korábban elismerően a „migránsmentes övezetről” vagy az „etnikai homogenitásról”.  Hogy a közösségszervezésnek már ehhez a finoman szólva is undorító, rasszista felhangoktól sem mentes módjához fordul a hatalom, az csak azt jelzi, hogy a válság hatalmas. Akkora, hogy most már egy dél-amerikai ország sikerét is fehérnek, kereszténynek, európainak kell címkézni, csak hogy ebben a krízisben ne maradjon magára az így verbuvált, egyre frusztráltabb tábor. Itt most egyébként a válság kapcsán nem a tojás vagy a benzin emelkedő árára célzok, és még csak nem is az elszálló rezsiárak miatt bezáró vállalkozások miatt garantáltan növekvő munkanélküliségre.

Hanem a demográfiára. Itthon drámaian gyorsul az elöregedés, zuhan a születésszám – miközben várhatóan a legszegényebb településeinken, minden valószínűség szerint a nyomorba fog megszületni a következő húsz évben Magyarország 7-8 százaléka. Vidéki településeinkről egyre többen költöznek a fővárosba, vagy annak valamelyik agglomerációs településére. Mármint először, aztán sokuk külföldre migrál. Ezalatt a miniszterelnök fennhangon hirdeti, hogy a „legjobb migráns a saját gyerek”, közben a kormánya egyre távolabbi országokból érkező munkavállalóknak teszi lehetővé a gazdasági bevándorlást. És nem csak a Ferencváros labdarúgó-csapatának kezdő tizenegyébe, hanem a kabinet stratégiai partnerének számító multinacionális vállalataiba is, ami persze leviszi a béreket, ez pedig megint csak erősíti a negatív migrációt, ami persze tovább mélyíti a demográfiai válságot. Azt pedig hamarosan megérzi majd a teljes magyar ellátórendszer, így szép lassan majd nyugdíjé is. Bele sem merek gondolni, hogy mire ez bekövetkezik, milyen hatalmas gumicsont pottyan majd közénk. Alighanem akkora, hogy tényleg nosztalgiázva gondolunk majd vissza arra, hogy 2018-ban Hollik legalább még kitörölte…

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!