Hoppá! Gyurcsány intelligensebb, mint Orbán?

Hoppá! Gyurcsány intelligensebb, mint Orbán?

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kézfogás (Részlet a videóból)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyugalom, emberek, Gazdag Pistán nem háborodunk fel, nem pörgünk, nem hisztizünk, nem tiltakozunk, nem petíciózunk, nem gyűjtünk elhatárolódó aláírásokat, Gazdag Pistán egyszerűen csak röhögünk. Ezt azért tudom ilyen magabiztosan kijelenteni, mert Gazdag Pistán már húsz éve is röhögtünk, a különbség a két évtizeddel ezelőtti, meg a mostani derültség között, hogy akkoriban kínosan röhögtünk, mert hát a maga módján a Demokrata című lap szerkesztősége is a polgári Magyarország vélt szekerét tolta, és annyi baloldali, liberális támadás közepette (ne felejtsük, hogy ekkor még a mostani ellenzéknek volta kvázi kesmája) nem akartunk még belháborút is vívni. Most viszont simán, és jóízűen lehet már innen, a maradék polgári jobboldalról röhögni, hogy még mindig milyen végtelenül balfék tud lenni ez a Gazdag Pista. Ja, igen, a Gazdag Pistázás is azokból az időkből jön, mert így emlegette mindenki, amikor szóba került, hogy már megint mit hordott össze valamelyik írásában.

Szóval nyugi.

Ezt, a Demokratában megjelent tézisét: „Összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek.” – kvázi szavanként lehetne szétcincálni, de minek? Így, egyben szórakoztató.

Erre viszont felrántottam a szemöldökömet: „Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is” – mert az Orbán-Gyurcsány vita kézfogásáról készült képek ködlöttek elő a dicstelen közelmúltból. És, hát izé.

Á, de már ez is túlzottan komoly értelmezése a mester legújabb remekművének. Vidámság nélkül még elviselhetetlenebb lenne a korlátozott élet, úgyhogy tömegek nevében mondhatom:

Gazdag Pista, köszönjük, hogy vagy nekünk!