Korruptak viadala

Korruptak viadala

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Olaf Scholz német kancellár (j) Berlinben 2022. október 10-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy lendülettel vetette rá magát a napokban a Fidesz és kézi vezérelt médiája Olaf Scholz német kancellárra.

Előzőleg a magyar miniszterelnök és a kancellár berlini találkozója azt sugallta, hogy az az elvtelen érdekszövetség, amely kisebb-nagyobb súrlódásokkal, de mindvégig működött Orbán Viktor és Angela Merkel között, Olaf Scholz színre lépésével a múlté. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője mégsem ekkor, hanem csak azután kelt ki magából a Facebookon, hogy Scholz Orbánt követően fogadta Dobrev Klárát, a DK árnyék-miniszterelnökét. A megbeszélésen a felfüggesztett uniós forrásokról is szó volt. Erre írta Kocsis Máté:  "(Gyurcsányné)... egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont. Figyelemreméltó bája az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt."

Tegyük fel a költői kérdést, de ne időzzünk vele túl sokáig: vajon Scholz még pénzügyminiszterként, illetve Hamburg polgármestereként véghez vitt korrupciógyanús, a német nyilvánosságban alaposan megtárgyalt ügyei akkor is szemet szúrnak a Fidesznek, ha Orbánt követően nem fogadja Dobrevet is?

Kocsis Máté szövegének van érdekesebb része is: szerinte Dobrev Kláráék ma is fosztogatják az állami vagyont. Ha ez így van, mit tesz ez ellen a híres kétharmadával a Fidesz-kormány, illetve az általa uralt állam? Ha generációk óta zajlik ez a folyamat, a már 16 évet kormányzati pozícióban eltöltött párt miért hagyta, hagyja?

Erre is mindenki tudja a választ. Az pedig, hogy Dobrev Klára, Olaf Scholz és az előző berlini vendég, Orbán Viktor közül ki számít a korrupció nagymesterének, melyikük fosztogatja üzemszerűen az állami vagyont, egy értelmes konzultáció pikánskérdése lehetne.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!