Reagált Kocsis Máté arra, hogy Olaf Scholz Dobrev Klárával is találkozott

Reagált Kocsis Máté arra, hogy Olaf Scholz Dobrev Klárával is találkozott

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Kocsis Máté/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olaf Scholz német kancellár nemcsak Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott a héten, hanem pénteken Dobrev Klárával, a DK EP-képviselőjével is, aki egyébként a párt árnyék-miniszterelnöke is. Ezt az ellenzéki politikus jelentette be szombaton, akinek elmondása szerint Scholz kijelentette, hogy a jogállamisággal, a korrupcióellenes küzdelemmel kapcsolatban nem fog kompromisszumokat kötni. Erre a találkozóra reagált most Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője közösségi oldalán

A kormánypárti politikus bejegyzését azzal kezdte, „ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára”. – Gyurcsány Ferenc árnyéka, (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztésről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont. Figyelemreméltó bája az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt – írta.

Vagyis Kocsis szerint „nagyszerű ötlet, amit a baloldali német kancellár mond, de először talán a saját háza táján sepregessen, mert egyelőre kötésig jár a korrupciós ügyekben”. – Kioktatást pedig nem fogadunk el olyan magyar-bolgár kommunistáktól, akik a rablóprivatizációban gazdagodtak meg, és akik egyszer már tönkretették ezt az országot – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar kormány korrekt megoldásra törekszik az Európai Bizottsággal, és maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése mellett, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat.