Szánthó Miklós vesztesei

Szánthó Miklós vesztesei

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor és Andrej Babis Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. november 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös interjút adott az ismert politikai és gazdasági okokból Magyar Nemzet címen megjelenő nyomdaterméknek Szánthó Miklós. A beszélgetés először is azért furcsa, mert az Alapjogokért Központ főigazgatója és az Orbán-pártok egyik kuratóriumi sajtóispánja furcsa szavakat használ. Nem, most nem használja semmi kapcsán a testtartás kifejezést, csak erőműnek és „hídzónának” nevezi Magyarországot. Abból az apropóból teszi mindezt, hogy a szaunás villájukból genderháborúzó kollégái „összemozgatták” a konzervatívokat a Dunától a Potomackig, csak, hogy rémálmai legyenek a liberálisoknak. Ez a rémálom volna ugye az idén májusban második alkalommal megrendezésre kerülő CPAC-Hungary, ami egy olyan maszkabál, ahol a konzervatív jelmezeiket egyfajta védőruhaként viselik a megjelentek, nehogy a naphosszat tartó identitáspolitikai testnedvköpülésben még rájuk fröccsenjen valami. 

Konzervatív szempontból Magyarország elmúlt tizenhárom éve diadalmenet – mondja Szánthó, ami még kuncognivaló, amikor viszont már részletezi ezt, az már bicskanyitogató, hiszen itt a diadalmenet szó egy lapon szerepel Magyarország kapcsán a „valóságvezérelt” válságkezeléssel, a gyermekvállalással, a határvédelemmel. De hát a közpolitika (értsd: a valóság) abszolút nem Szánthóék terepe. Hogy is lehetne: elvégre ennek a központnak is az az értelme, hogy narratívagyártás kapcsán hangzatos sületlenséget szajkóztasson az állami tiktokkerein keresztül.    

És hát fityiszt mutat a realitás Szánthóéknak a külföldi szövetségkötés terén is. Ami mégiscsak fura, tekintve, hogy ez az egész CPAC ugye ilyen illiberális incel internacionálé akar lenni. De hát, amikor a főigazgató felsorolja a meghívottakat – Bolsanaro fia, Andrej Babis, Janez Jansa, Donald Trump alelnökjelöltje – akkor egy vesztesekből álló listát közöl. Többek között ők voltak azok, akikből Szánthó nagy patronálója, Orbán Viktor elképzelte a lázadók évét és szövetségét, hát, egyikből sem lett semmi. Persze erre is van egy Orbán-párti mondás, miszerint a miniszterelnöknek nem igaza van, hanem majd igaza lesz, csak hát ez a kifejezés a tények ismeretében egyre több területen közönséges utópiának látszik. Amit ugye pont az összetrombitálandó konzervatívok egyáltalán nem szeretnek, de ennek kifejtése messzire vezetne, hagyjuk is.

Már csak azért is, mert májusban majd „összemozgatnak” valamit az Alapjogokért Központban és bármi lesz a vége, úgyis azt mondják arra is, hogy diadalmenet volt. Aztán persze visszahúzódnak lázadni a szaunás villájukba.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!