Győrffy Dóra: Európa legszegényebb országa lettünk – Kompország

Győrffy Dóra: Európa legszegényebb országa lettünk – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavalyi esztendőben 3 százalékkal csökkent Magyarország lakosságának fogyasztása, miközben az eddigi utolsó helyezetté, Bulgáriáé nőtt, vagyis várhatóan hamarosan hivatalos lesz, hogy Magyarország lett Európa legszegényebb országa – jelentette ki Kompország című műsorunkban Győrffy Dóra politológus, közgazdász professzor.

Az akkumulátorgyárak kapcsán arról beszélt, hogy a gyárak építése több évtizedre kiható környezeti károkat okozhat, ha azokat nem ellenőrzik megfelelően, márpedig Magyarországon ezek a szabályok nagyon lazák. A magyar állam elképesztő mennyiségű pénzt tesz bele ezekbe a kínai beruházásokba, amelyekről már pontosan tudható, hogy soha nem fognak megtérülni. Győrffy Dóra szerint Magyarországon lakosságcsere zajlik, több százezer, jórészt magasan képzett magyar hagyta el az országot, az ő gyerekeik külföldön születtek meg, a helyükre pedig alacsonyan képzett ázsiai munkások érkeznek.

• Szükség van-e forintra, vagy jöjjön inkább az euró?
• Mi lesz, ha idén megint osztogatásba kezd a kormány a választások előtt?
• Mennyibe kerül egy munkahely az akkumulátorgyárban a magyar adófizetőknek?
• Jó lenne-e nekünk, ha Magyarország olimpiát rendezne?

Műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.