Prőhle Gergely: Vissza az Európai Néppártba! – Kompország

Prőhle Gergely: Vissza az Európai Néppártba! – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A nemzet érdekérvényesítő képessége szempontjából döntő fontosságú, hogy Magyarország annak a közösségnek, az Európai Néppártnak a tagja legyen, amely az Európai Parlamentben döntési helyzetben van. Az a hagymázas elképzelés, hogy Marine Le Pen asszony és Salvini mester irányítják majd az Európai Parlamentet, meglehetősen naivnak bizonyult – jelentette ki Kompország című műsorunkban Prőhle Gergely. A diplomata Magyarország berlini, aztán berni nagykövete volt, a második Orbán-kormányban a külügyminisztérium helyettes államtitkára, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója 22 hónapon át, 2018. november 1-ei menesztéséig. Jelenleg a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója.

Prőhle szerint a néppártból való kilépést annak idején a Fidesz eltaktikázta, de már látszik a korrekció, amit főként Navracsics Tibor és Gulyás Gergely megszólalásai jeleznek. Vissza kell szerezni a néppárti politikusok jó indulatát – szögezte le. Arról is beszélt, hogy nem lehet úgy uniós elnökséget vinni (2024-ben Magyarország lesz a soros – a szerk.), hogy mi folyamatosan a brüsszeli nomenklatúrát gyalázzuk. A diplomata leszögezte: nagyon veszélyes azt üzenni, hogy Brüsszelben csak migránsimogató, szivárványos idióták vannak, mert ha sokszor mondjuk, a nép lesz olyan balga, és elhiszi.

Ha megnézi a műsort, megtudhatja, hogy
• Tapasztal-e külföldön hungarofóbiát?
• Mit gondol a finn és a svéd NATO-tagsággal kapcsolatos kormányzati kommunikációról?
• Mit jósolt meg Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter 17 évvel ezelőtt Oroszország terjeszkedéséről?
• Mi a véleménye az orosz-ukrán háborúról, ki az agresszor, és móresre tanították-e Oroszországot a szankciók?
• Együtt kellene-e működnie a néha szélsőséges nézeteket valló ultrakonzervatívoknak és a mérsékelt liberális konzervatívoknak?
• Mit gondol az őt lejárató újságíróról, Szakács Árpádról, és a kultúrharc áldozatának tartja-e magát?

Műsorvezető: Szerető Szabolcs
Szerkesztő: Farkas Melinda

Címkék: Kompország