20 690 kárpátaljai ember kapott eddig oltást Magyarországon

20 690 kárpátaljai ember kapott eddig oltást Magyarországon

A Johnson & Johnson amerikai multinacionális vállalat által közreadott kép annak kizárólagos tulajdonú leányvállalata, a belga székhelyû Janssen Pharmaceutica gyógyszergyártó által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó fiolákról az Egyesült Államokban 2020. december 2-án. (Fotó: MTI/AP/Johnson & Johnson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kárpáthír beszámolója szerint több mint húszezer kárpátaljai lakos kapta meg az oltást Magyarország jóvoltából, a magyar-ukrán határon két hónapig zajló oltási kampányban.

Erről az ungvári magyar főkonzulátus adott tájékoztatást. Július-augusztusban nyílt lehetőségük Kárpátalja nagykorú lakosainak, hogy hozzájussanak a Magyarország által biztosított (egydózisú) Johnson & Johnson vakcinához.

Az ukrán oltási kampány részeként Kárpátalján mostanáig csupán 88.848 ember kapta meg az oltást, ami a lakosság 7,12 százaléka.