A Hamász terroristái megöltek két civilt, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

A Hamász terroristái megöltek két civilt, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

Az izraeli biztonsági szolgálat tagjai a Jeruzsálembe egyik bevezető útjánál elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. november 30-án. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három ember meghalt, 11 pedig megsebesült egy lövöldözésben Jeruzsálemben – számolt be a Jerusalem Post. A támadásban egy 24 éves nő és egy 73 éves férfi vesztette életét, egy további személy állapota válságos. Az egyik halálos áldozat Elimeleh Vasszerman rabbi, az asdódi rabbinikus bíróság bírója.

A rendőrség szerint két kelet-jeruzsálemi terrorista egy M16-os gépfegyverrel és egy kézifegyverrel érkezett csütörtök reggel a Jeruzsálem bejáratához közeli Givat Shaul csomóponthoz, és egy közeli buszmegállóban nyitottak tüzet civilekre. A két terrorista közül az egyiket az izraeli hadsereg, a másikat egy, a helyszínen tartózkodó civil lőtte le. A rendőrség gyorsan lezárta a támadás helyszínét, és házkutatást indított, hogy megbizonyosodjon arról, nincsenek más támadók szabadlábon.

Később a hatóságok nyilvánosságra hozták a terroristák neveit is. A kelet-jeruzsálemi Cur-Baher lakónegyedben élő, 30 éves Ibrahím Namer és 38 éves bátyja, Murad Namer ölte meg a jeruzsálemi civileket. Mindketten az iszlamista Hamász terrorszervezet tagjai voltak, és már ültek izraeli börtönben.

Nem sokkal a lövöldözés után két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították.