A kelet-ukrajnai szeparatisták teljes mozgósítást rendeltek el

A kelet-ukrajnai szeparatisták teljes mozgósítást rendeltek el

Denisz Pusilin (MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Denisz Pusilin, a donyecki régió oroszbarát szeparatista kormányának vezetője szombaton közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy teljes mozgósítást rendel el – írja az Associated Press.

„Arra buzdítom a tartalékos állományú polgártársaimat, hogy jöjjenek a katonai sorozóhivatalokba” – mondta Pushilin egy videónyilatkozatban.

Pénteken a donyecki és luhanszki szeparatista hatóságok a nők, gyerekek és idősek tömeges Oroszországba evakuálását jelentették be. Röviddel az emberek elszállítása után több robbanás is érte a lázadók által ellenőrzött területeket. Ukrajna ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen támadást intézett volna a szeparatisták ellen.

Mindeközben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia arra figyelmeztet, hogy információik szerint Oroszország arra készül, hogy a szerparatista területeket ért, általuk megrendezett támadásokra válaszul csapataival átlépje az ukrán határt.