A koronavíruson átesett Károly herceg avat járványkórházat

A koronavíruson átesett Károly herceg avat járványkórházat

Károly walesi herceg. Forrás: http://royal.uk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Károly herceg, a brit trónörökös, aki maga is átesett már a betegségen, pénteken megnyitja az új londoni járványkórházat, az NHS Nightingale-t, ahol akár négyezer koronavírusos beteget is ápolhatnak majd – írja a The Guardianra hivatkozva a 444.hu.

Károly enyhe tünetekkel vészelte át a betegséget, de természetesen nem személyesen nyitja majd meg a kórházat, hanem videón jelentkezik be skóciai birtokáról, Birkhallból. A helyszínen Matt Hancock egészségügyi miniszter képviseli majd a kormányt – ő amúgy szintén nemrég szabadult önkéntes karanténjából, ahova azután vonult be, hogy a tesztje pozitív lett.

A brit egészségügyi szolgálat, az NHS közben bejelentette, hogy Bristolban és Harrogate-ben is nyit ilyen új járványkórházakat, ahol ágyak százait vehetik majd igénybe, ha a helyi kórházak túlterhelődnének. Azt már korábban bejelentették, hogy Manchesterben és Birminghamban is lesz ilyen járványkórház.