A Kreml továbbra sem rendel el általános mozgósítást

A Kreml továbbra sem rendel el általános mozgósítást

2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről egy moszkvai sajtóértekezleten (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg erről nincs szó – ezt válaszolta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz parlamentben, miután az egyik képviselő általános mozgósítás elrendelésére szólította fel a vezetést, reagálva az orosz erők kudarcaira a harkivi régióban. A Reuters értesülése szerint a mozgósítást követelő nacionalista kommentátorokról Peszkov azt mondta, hogy ezek a „pluralizmus” példái, és az oroszok továbbra is támogatják Vlagyimir Putyin elnököt.

A háborút támogató katonai kommentátorok a Reuters szerint dühösen reagáltak arra, hogy az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, a múlt heti ukrán ellentámadást követően „átcsoportosítja” erőit Ukrajna északkeleti, harkivi régiójából a Donbasz területére. A komentátorok közül sokan felvetették, hogy csak egy teljes körű országos mozgósítás javíthatna az orosz hadsereg helyzetén.