A legbefolyásosabb emberek között emlegeti Karikó Katalint a Time magazin

A legbefolyásosabb emberek között emlegeti Karikó Katalint a Time magazin

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karikó Katalin biokémikus, kutató biológus, az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója felkerült a Time magazin 100 legbefolyásosabb emberének listájára – vette észre a Hvg.hu. Karikó neve 2021 legfontosabb innovátorai között szerepel, mások mellett Elon Muskkal egy csoportban.

Karikó munkásságát Jennifer Dounda Nobel-díjas biokémikus méltatja cikkében: „Katalin inspirál minket a kreativitásával, a kitartásával és az elköteleződésével arra, hogy ezt a járvány legyőzze és csillapítsa az egészségügyi fenyegetést”.

Egyébként nem Karikó Katalin az egyetlen magyar a 2021-es TIME100 listán: a CEU Demokrácia Intézet kutatóját, Rédai Dorottyát is beválasztották a legnagyobb hatású emberek közé. Rédai a Labrisz Leszbikus Egyesület által 2020-ban megjelentetett Meseország mindenkié című mesekönyv projektkoordinátora. A jobboldali és kormányzati politikusok szélsőségesen negatív reakciói után Magyarországon a könyv nagy sikert aratott, és az az LMBT+ embereket diszkrimináló kormányzati politika elleni tiltakozás szimbólumává vált.

Címkék: Karikó Katalin, Time