A PayPal is felfüggeszti oroszországi működését

A PayPal is felfüggeszti oroszországi működését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenlegi körülmények között felfüggesztjük a PayPal szolgáltatásait Oroszországban – írja a Napi.hu Dan Schulmannak, a PayPal vezérigazgatójának az ukrán kormányhoz címzett levelét idézve.

A CNBC beszámolója szerint a levelet a Twitteren tette közzé Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere, Mihajlo Fedorov, aki az Apple-től a Microsoftig nyomást gyakorolt a vállalatokra, hogy szakítsák meg kapcsolataikat Oroszországgal.

A fizetési szolgáltató már 2020-ban megszüntette a belföldi szolgáltatásokat Oroszországban. A mostani intézkedés az országban fennmaradó üzletágára vonatkozik, beleértve a küldési és fogadási funkciókat, valamint a nemzetközi átutalások lehetőségét a PayPal Xoom átutalási platformján keresztül. Új PayPal-fiókot már a hét eleje óta nem lehet nyitni Oroszországban.

A PayPal kivonulásával szinte teljessé vált Oroszország elszigetelése a nemzetközi fizetési rendszertől, hiszen korábban a SWIFT, a globális bankközi üzenetküldő hálózat több orosz bankot is kizárt rendszeréből, a Visa és a Mastercard pedig a héten közölte, hogy szintén blokkolja az orosz pénzintézeteket a hálózataikból.

– Most már gyakorlatilag lehetetlen pénzt küldeni bármely oroszországi magánszemélynek – jelentette ki Charles Delingpole, a ComplyAdvantage fintech start-up cég vezérigazgatója.