A polgármester elvágta az internetkábeleket, mert szerinte rontották a városképet

A polgármester elvágta az internetkábeleket, mert szerinte rontották a városképet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, néha a technikai forradalommal járó egyéb kellemetlenségek egyeseknél kiverik a biztosítékot. A maszol.ro beszámolója szerint Temesvár polgármestere nem éppen szokott módon próbálta meg feloldani a városvezetés és az internetes szolgáltatók közötti gordiuszi csomót. Nicolea Robu megunta, hiába szól amiatt, hogy a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet, és a nyolc érintett szolgáltató inkább a föld alatt vezesse el azokat. Mivel utóbbiak a fülük botját sem mozgatták, így a polgármester kissé drasztikus lépésre szánta el magát: kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának. Nicolae Robu személyesen is részt vett az akcióban: egy emelőkosárba is beült, hogy saját kezűleg metsszen el néhány kábelt.

„A szolgáltatók a felelősek a történtekért, mert nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide. Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül” – mondta Robu a Mediafaxnak.

A polgármester elismerte, hogy az akció miatt a polgármesteri hivatal is internetkapcsolat nélkül maradhat, de azt mondta, hogy még ezt az áldozatot is vállalja a célért. Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek elmondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék a földbe a kábeleiket, de ez szerinte „nem történhet egyik napról a másikra”. Megjegyezte, a polgármesteri hivatalnak előbb uniós forrásokból ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.