A román szélsőjobb is rárepült a magyar homofóbtörvényre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ragadós a homofóbnak tekintett magyar törvény példája: most már a szélsőjobboldali román párt, az AUR is bejelentette, hogy elkezdik egy olyan törvény kidolgozását, amely megakadályozza a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését a kiskorúak körében. Nem ők az elsők, akik ezen gondolkodnak a bukaresti parlamentben: a Tőkés László-féle Erdélyi Magyar Néppárt is ezen gondolkodik.

„Fontos, hogy a határon túli magyar állampolgárok is minél nagyobb számban mondjanak véleményt a magyar kormány által kezdeményezett népszavazás kérdéseiről, ezzel is kifejezve a magyar nemzet egységét” – mondta Csomortányi István, a Néppárt elnöke, az EMSZ társelnöke egy nagyváradi sajtótájékoztató keretében. A politikus szerint a törvény tiszta vizet önt a pohárba az iskolai és médiafelületeken tetten érhető, a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda kapcsán. Hasznos lenne, ha nem csak Magyarországon és Lengyelországban születnének hasonló, a gyermekeket a szexuális propagandától védő jogszabályok, hanem egész Kelet-Közép-Európa megmutatná, hogy egységes ebben a kérdésben. Éppen ezért a román parlament új ülésszakának megnyitása után a Néppárt saját képviselőjén keresztül egy hasonló, a hazai szabályokat tisztázó törvénymódosító csomagot tűz majd napirendre.

A román szélsőjobb vezetője. George Simion szerint tagjaik és szimpatizánsaik több mint 9 százaléka támogatja egy ilyen törvény sürgős elfogadását. „Követjük ezzel a budapesti kormány nemrég kifejtett álláspontját, mely hasonló törvényt hozott" – idézi George Simion társelnököt a közlemény, aki azt is elmondta: más európai, konzervatív pártokkal is tárgyalnak ez ügyben.