Akciófilmbe illő rabszöktetés után hajtóvadászat indult Franciaországban

Akciófilmbe illő rabszöktetés után hajtóvadászat indult Franciaországban

Francia rendőrök (Fotó: DGPN-SICOP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délután több száz rendőr bevetésével hajtóvadászatot indítottak a francia rendvédelmi szervek Mohamed Arma szökött rab, és az őt megszöktető támadók után. A támadók lesből rontottak rá az Armát szállító rabszállító autóra. Nehézfegyverekkel kezdték lőni a járművet, a támadásban két őr életét vesztette, három másik súlyosan megsérült. Arma és az őt kiszabadító támadók elmenekültek. 

A támadásra a Franciaország északkeleti részén lévő Incarville település közelében került sor. Armát (akinek ragadványneve: A Légy) Rouenből Évreux-be szállították át egy bírósági tárgyalásra, de a támadók nyilvánvalóan ismerték az útvonalat és az időzítést is. Armát betörésért ítélték el, de Marseilles-ben gyilkosságért és emberrablásért is vizsgálatot folytatnak ellene. Azt nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, hogy milyen hosszú börtönbüntetését töltötte éppen. A hajtóvadászatot a rendőrség szervezett bűnözés elleni különítménye vezeti.

Emmanuel Macron elnök azt írta a támadásról az X-en (az ex-Twitteren), hogy „támadás mindannyiunkat sokkolt, a nemzet együttérez az elhunyt és megsebesült tisztekkel és kollégáikkal”. Mindkét megölt börtönőr házas volt, az egyik két gyermeket hagyott hátra, a másik felesége jelenleg állapotos.