Ámokfutó ölt meg két embert Új-Zélandon, nem sokkal a női foci-vb előtt

Ámokfutó ölt meg két embert Új-Zélandon, nem sokkal a női foci-vb előtt

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább két ember és a fegyveres támadó is meghalt, öten pedig megsebesültek abban a lövöldözésben, amely Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben történt csütörtökön, órákkal a városban zajló FIFA női labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzése előtt  – írja a Reuters.

A fegyverest hivatalosan még nem azonosították, de feltételezhetően egy 24 éves férfiről van szó, aki azon az építkezésen dolgozott, ahol a lövöldözés történt. A fegyveres férfi egy sörétes puskával kezdett lövöldözni az építkezésen, rálőtt a rémült munkásokra, megölve két embert, majd elbarikádozta magát. Ezt követően tűzharcba bonyolódott a rendőrséggel, amelynek során egy rendőrtisztet is megsebesített. A tűzharc során négy civil is megsérült, a fegyveres támadó pedig meghalt. 

Chris Hipkins miniszterelnök közölte, hogy a labdarúgó-torna a tervek szerint folytatódik, nincsen további gyanúsított. Mint hozzátette, „a lövöldözésnek nem volt azonosított politikai vagy ideológiai motivációja, ezért nem áll fenn nemzetbiztonsági kockázat”. A fegyveresnek volt erőszakos múltja, családon belüli erőszak miatt házi őrizetben töltötte büntetését, de felmentést kapott, azért, hogy az építkezésen dolgozhasson. A lövöldözés motivációja a jelek szerint az ottani munkájához kapcsolódott.