Anthony Fauci támogatja, hogy csak az oltottak repülhessenek Amerikában

Anthony Fauci támogatja, hogy csak az oltottak repülhessenek Amerikában

Anthony Faucit, az amerikai Országos Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézet igazgatóját beoltják a Moderna vakcinájával (Fotó: NIH/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Anthony Fauci, az amerikai Országos Fertőzőbetegség- és Allergiaintézet igazgatója egy interjúban kifejtette, hogy támogatja az elképzelést, miszerint kötelezően előírnák a koronavírus-oltást minden amerikai légi járaton utazó számára.

Ezzel nincs egyedül. A Gallup felmérése szerint az amerikaiak 61 százaléka ugyanígy gondolkodik, és kötelezővé tenné az oltást a légi utasok számára.

Fauci szerint csak akkor van esély az Egyesült Államokban a nyájimmunitás elérésére, ha a népesség nagy része be lenne oltva. Ezt a célt – ez ma már nyilvánvaló – kizárólag a kötelező oltásokkal lehet elérni.

Az Egyesült Államokban, miután a Pfizer oltóanyaga teljeskörű engedélyt kapott, egyre több helyen teszik kötelezővé az oltást. Biden elnök minapi bejelentése szerint az oltás kötelező lesz minden szövetségi alkalmazott, egészségügyi dolgozó, illetve a 100 főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégek dolgozói számára.

A republikánusok számos államban beperlik a demokrata kormányzatot, mondván, az egyre általánosabbá váló vakcinakötelezettség bevezetésével túlterjeszkedett jogkörén. Az Egyesült Államok lakkossága 54 százaléka van jelenleg teljesen beoltva.