Ausztriában csak az oltatlanok számíthatnak korlátozásokra

Ausztriában csak az oltatlanok számíthatnak korlátozásokra

Sebastian Kurz (Fotó: Sebastian Kurz Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sebastian Kurz osztrák miniszterelnök az ORF-nek adott interjújában kijelentette, hogy Ausztriában nem terveznek országos lezárásokat, illetve karantént. Ha szükségessé válnak bizonyos korlátozások, akkor azok csak az oltatlanokat fogják érinteni, írja a HVG.Itt a szórakozóhelyek védettséghez kötött látogathatóságát említette. 

Ausztriában jelenleg rosszabb a járványhelyzet, mint Magyarországon. Egy nap alatt több mint 1400 új fertőzöttet regisztráltak, és 11-en haltak meg. Több mint 600 embert ápolnak kórházban, 171-en vannak intenzíven.

Ez utóbbi mutató, tehát az intenzív ellátásra szoruló emberek száma fogja a jövőben az esetlegesen bevezetendő korlátozásokat meghatározni. Tehát nem a napi fertőzésszám alapján döntenek az intézkedésekről, hanem az intenzívosztályok leterheltsége alapján. Az iskolákat mindenképpen igyekeznek nyitva tartani, aminek érdekében aktívan tesztelik a tanulókat vagy maszkhordást írnak elő.