Az azonos nemű párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot a flamand katolikus püspökök

Az azonos nemű párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot a flamand katolikus püspökök

Képünk csak illusztráció! Svájci gárdista áll őrt a Vatikánban (Fotó: Maxpixel.net)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belgium flamand püspökei kedden javaslatot tettek közzé a homoszexuális párok megáldását lehetővé tevő liturgiára.

A belga püspöki konferencia honlapján közzétett dokumentumban az egyházi elöljárók olyan szertartást javasolnak, amely egy imát és egy áldást tartalmazna a stabil kapcsolatban élő azonos neműek számára.

A konferencia hangsúlyozza, hogy a liturgia nem egyelő azzal, mint amit a katolikus egyház a házasság szentségének tart.

A dokumentum szerint az egyház képviselői „lelkipásztori kötelességből közelebb kívánnak lenni a homoszexuális személyekhez”, és hangsúlyozzák, hogy az egyháznak befogadónak kell lennie, nem vethet ki magából senkit.

A honlap információi szerint a flamand katolikus egyház nemrégiben létrehozott egy kapcsolattartó pontot, amely lelkipásztori támogatást nyújt homoszexuális hívők számára.

A Vatikán teológiai kérdésekben illetékes Hittani Kongregációja 2021 márciusában kiadott állásfoglalásában nemet mondott a kapcsolatban élő azonos neműek esetleges megáldására. A dokumentumban leszögezték, hogy nem részesülhet áldásban olyan viszony vagy partneri kapcsolat – még akkor sem, ha stabil kapcsolatról van szó –, amely házasságon kívüli. Az állásfoglalás ugyanakkor felszólítja a keresztény közösséget a homoszexuálisok iránti tiszteletre és a hátrányos megkülönböztetés minden formájának elutasítására.

(MTI)