Az oroszok azt állítják, elfoglalták Szoledart

Az oroszok azt állítják, elfoglalták Szoledart

Füst száll a magasba a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban, ahol heves összecsapások zajlanak az ukrán és az orosz erők között 2023. január 8-án (Fotó: MTI/AP/Roman Chop)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy sikerült elfoglalniuk a kelet-ukrajnai Szoledart – írja a The Guardian. A lap viszont azt is megjegyzi, hogy ezt az állítást még nem sikerült igazolniuk. Az ukránok ezzel szemben arról adtak hírt, hogy egy különösen nehéz éjszaka után még mindig kitartanak.

Az orosz minisztérium szerint most lehetőségük van elvágni az ukrán erőket a közeli Bahmut várostól.

Annyit biztosan tudni lehet, hogy a tízezres település a háború egyik legvéresebb csataterévé vált, ahol mindkét fél komoly veszteségeket szenvedett. Bár a katonai szakértők úgy gondolják, hogy a jelentőségéhez képest túl nagy erőfeszítést tett Moszkva a város elfoglalásáért, azt is érdemes figyelembe venni, hogy a győzelemre most égető szüksége van a Kremlnek, mivel ez lehet az első nagyobb harctéri nyereségük fél évnyi visszavonulás után.