Bahmutba látogatott Zelenszkij elnök

Bahmutba látogatott Zelenszkij elnök

Volodimir Zelenszkij Bahmutban (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előre be nem jelentett látogatást tett kedden a fronton, a Donyec-medencei Bahmutnál Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, dicsérve az ott harcoló katonák emberfeletti kitartását.

Az elnöki hivatal által közzétett videón a terepruhás államfő egy romos gyárépületben kitüntetéseket adott át katonáknak. Zelenszkij a harci szellem megőrzésére szólította fel a katonákat. A háború előtt 70-80 ezer lakosú Bahmutnál több mint négy hónapja dúlnak a harcok az ukrán és az orosz hadsereg között, egyre inkább kimerítve egymás erejét.

„Biztassátok a mellettetek lévőket, akik talán gyengébbek!" - mondta Zelenszkij, miközben tüzérségi tűz robaja hallatszott a távolból. „Kelet-Ukrajna a végsőkig kitart" - írta Zelenszkij a videó kisérőüzenetében a Telegramon. "Az ádáz harcokban és sok emberélet árán mindnyájunk szabadságát védik. Bahmut védői megérdemlik a legodaadóbb támogatásunkat és a legmélyebb hálánkat. Ezért vagyok ma itt. Emberfeletti teljesítményt nyújtanak. Ők a mi erőnk és a mi hőseink" - tette hozzá.

(MTI)

Címkék: ukrajnai háború