Betelt a pohár Vilmos hercegnél

Betelt a pohár Vilmos hercegnél

Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia (jobbra) és öccse, Harry herceg édesanyjuk, Diana néhai walesi hercegné szobrának a leleplezési ünnepségén a londoni Kensington-palota kertjében 2021. július 1-jén. Ezen a napon lett volna hatvanéves Lady Diana Spencer, Károly brit trónörökös néhai felesége (Fotó: MTI/AP/Pool/Dominic Lipinski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit bulvárlap, a Mirror cikke szerint elfogyott a türelme Vilmos hercegnek testvérével, Harry herceggel szemben. Károly herceg és Diana walesi hercegné most 39 éves idősebb fia a folyamatos vádak és interjúk után olyan lépéseken gondolkodik, amelyekkel a palota és a királynő módszerével is szembemegy. II. Erzsébet királynő ugyanis továbbra is a békés megoldásban látja a megoldást.

Az Index által is idézett cikk emlékeztet: Harry herceg és felesége, Meghan Markle évek óta fogalmaznak meg erős állításokat a palota belső működéséről, akár igazak, akár nem. A királyi családot hivatalosan nemrég otthagyó pár korábban emlékezetes interjút adott Oprah Winfrey műsorában; az ott megfogalmazottak miatt sokan felháborodtak.

A Mirror szerint a helyzetet most megelégelte Vilmos herceg, aki a jövőben – testvéréhez hasonlóan – hangos, leleplező interjúkat adhat. A királyi családot jól ismerő és ügyeikben jártas Charlotte Griffiths szerint Vilmos ebben a helyzetben jóval keményebb, mint eddig sokan gondolták. „Vilmos úgy érezte, hogy ez az elsimítás egy ideje már nem működik, így határozott lépéseket kellett tennie” – mondta a lapnak a bennfentes.

Korábban sokan abban reménykedtek, hogy Fülöp herceg halála és temetése újra összekovácsolhatja a hercegeket, de jelenleg úgy tűnik, hogy nem békülnek. A testvérek legutóbb édesanyjukról, az 1997. augusztus 31-én tragikus körülmények között Párizsban elhunyt Dianáról készült szobor avatásán vettek részt közösen a londoni Kensington-palota kertjében 2021. július 1-jén.