Biden minden EU-s országot meghív a demokráciacsúcsra, kivéve a magyar kormányt

Biden minden EU-s országot meghív a demokráciacsúcsra, kivéve a magyar kormányt

Uzra Zeya (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok olyan országokat hív meg a három hét múlva esedékes demokráciacsúcsra, amelyek magasra teszik a lécet maguk és mások számára a demokratikus értékek, politikák és intézmények megújítása terén – mondta a Népszava érdeklődésére Uzra Zeya, az amerikai külügyminisztérium polgári biztonságért, demokráciáért és emberi jogokért felelős államtitkára.

A Joe Biden elnök által összehívott, december 9-10-kén esedékes online találkozó szervezéséért felelős kormányzati tisztségviselőt arról kérdezte a Népszava, mivel magyarázza, hogy Lengyelországot meghívták az eseményre, Magyarországot pedig nem, jóllehet mindkét uniós tagállam jogállamisági teljesítményével kapcsolatban súlyos aggályok merülnek fel. Zeya nem kívánt reagálni a meghívottak listájával kapcsolatos sajtóhírekre, csak annyit közölt, hogy igyekeznek minden olyan országot bevonni, amely elkötelezetten támogatja a csúcstalálkozó három alapvető célját: a tekintélyelvűség és a korrupció elleni küzdelmet, valamint az emberi jogok tiszteletben tartásának előmozdítását odahaza és külföldön.

 

Címkék: Joe Boden, Uzra Zeya