Budapesten szállt le Varsó helyett a Krakkóból induló járat a tomboló szél miatt

Budapesten szállt le Varsó helyett a Krakkóból induló járat a tomboló szél miatt

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan erős szélvihar tombol Lengyelországban, hogy van olyan a belföldi repülőjáratuk, amelyik kénytelen volt Budapest felé venni az irányt, és a magyar fővárosban landolni. Mint az az rmf24.pl oldal beszámolójából kiderül, a lengyel légitársaság, a LOT csütörtök délelőtti, Krakkóból Varsóba tartó járatát a tomboló szél miatt Magyarországra, Budapestre kellett átirányítani. Ez volt ugyanis a legközelebbi repülőtér, ahol biztonságosan le lehetett szállni.

A közel száz kilométer per órás szélviharnak már halálos áldozata is van. Egy autóját vezető idős férfira zuhant rá egy kidőlő fa. A tűzoltók már több száz riasztást kaptak, elsősorban a kidőlt fák és ágak eltávolítására vonulnak ki. Vannak olyan helyek is, ahol a vihar letépte a lakóépületek tetejét, a Tátrában pedig lavinaveszély miatt adtak ki figyelmeztetést. 

A kormány arra kéri a lakosságot, hogy lehetőleg maradjanak otthon és az udvarokról, erkélyekről pakoljanak el minden olyan tárgyat, amelyet elsodorhat a szélvihar.